Wednesday, 5 October 2011

UITM KUANTAN


Universiti Teknologi Mara (UiTM) Kampus Kuantan !


ha kat sini lah tempat saya belajar . tak lama pon setahun je . course yg d ambil ialah foundation in law . masa mula2 nak pilih law kan , banyak kali saya fikir . boleh ke tidak aku bawak ni ? mampu ke ? larat ke ? gheti ke tidok ? fiuhh , pk punya pk akhir nya aku amik jgak . kalau bukan law sekarang ni aku belajar cmputer sc la jwb nye . tp apa barang , setakat kat area k.l jugok tak best la . bosan . dapat kat pahang ok le dapat merasa jd org kuantan . :)  hehhehheh .**tetiba nak bangga
tp saya tak de la teruja sgt pergi pahang ni sbb makngah saya pon org pahang . kt sg koyan tu ha . ok . la ni cek nak story masa mula2 dulu kitorang kena daftar kat uitm jengka .

 
engat kan mmg kat sanalah penempatan kekal nye . ghupe2 nya tidak ! laaa ,daftar ngan orientasi je kat sana . menumpang la senang cite kitorang2 ni . hadeihh . termenung den . nak tahu kenapa ? sebabnya masa aku daftar dulu , habis semua brg2 aku bwk ! ya allah tuhan saja yg tahu begitu seksa nya bwk bendaalah tu semua T.T  
kalau la aku tahu sementara je , tak dok la den bwk semuo tuh . wah . lepas dah daftar kan , saya angkot la brg2 tu sedikit demi sedikit ke bilik . nak d jadikan cerita saya punya kesulitan , masa nak angkot brg2 tu , cuma ada saya dgn kakak je . brg plak menimbun ! yg tukang angkot DUA ORG je ! astagha . sabo biha sabo . ok sambung . dah la brg banyk kan , yg angkot pon 2 org kan . pastu aku carilah mana blok yg patot aku stay . cari punya cari , laa yg paling belakang sekali ?! fuhh dugaan lg . tak pe. saya pon menuju la ke sana . sampai2, berduyun plak org nak naik . dgn mak ayah abg kakak semua nak naik nak tgk bilik anak masing2 . hadiehh . berasak-asak la kat situ . tp yg aku ni tah kenapa dok tercegat kat situ nak dekat 15 minit usha org . tak de kerja aku ni ==" . tetiba baru tersedar brg tak bwk atas lg . lepas tu saya menggunakan alternatif tangga yg paling hujung dan belakang sana tu ha . pon sesak jgak .org nak naik dia nak turun . aku nak turun dia nak naik plak . hadoiiii . ok saya pon naik la . bilik saya kat tingkat 3 . dumdumdum naik tangga . keluar drpd tangga saya pon carik la no bilik . tiba-tiba ! saya hairan tgk no bilik2 ni . kenapa semua start dgn no 4 dan bukan 3 ? la , ghupe nye terlebih tingkat ==" . semangat nau saya mendaki dgn brg2 tu semua . apa lg , saya pon turun la . cari punya cari , akhir nya ketemu juga bilik ku !  T.T  . k dah masuk pastu turun balik kat kakak then naik la dgn dia . perghh habis lencun baju saya .
udoh selesei angkot brg , saya isi la segala borang yg d beri . untung la kerusi ada dua je . saya pon kena la melutut kat meja tu sambil isi form kan . sakit lutut den ni ha . takpo , dugaan ! eh korang mesti tertanya-tanya kan kenapa saya berdua je dgn kakak ? mak ayah g mana ? ohh , diorang ada kat dewan nu ha . ada apa ni , ceramah untuk ibubapa la . ok sambung . lepas dah selesai semua hal kat bilik , brg2 pon dah simpan , kami berdua pon turun le ke bawah . tgk gerai banyak ! mcm2 diorang jual . panas terik ohh hari tu . cahaya matahari memancar-mancar !**over plak .
ehemm . masa pon dah tgh hari . apa lg perut pon lapar la . saya tanya kakak , lapar tak ? kakak jwb , lapar la . then saya ckp , tahu pon lapar , jum la beli makanan . lepas tu boleh plak dia ckp takde duit ? laa , bertuah betul kitorang ni lupa nak mintak  duit kat mak . hadoii dugaan lg . kakak pon tepon la ayah tnya bila nak habis ceramah tu . ayah ckp entah la mcm lama lg . WHAT ???!!!  hoi penceramah ni tak tahu ke sekarang ni masa lunch ? udoh2 le ceramah tu pokcik mokcik ! then habis pongg ceramah nye . kami sekeluarga pergi la lunch d pekan . lpas makan hantar saya ke uitm balik . sbb ptg nanti saya dah mula ada aktiviti . so kena la ready2 kan . ok , brg2 da settle , perut pon dah kenyang , so it is time to say goodbye . mak pon hulur duit . saya salam cium tgn mak ayah ngan kakak . tp saya tak rasa sedih pon .mgkin sbb dah biasa jauh ngan family kot :') . jd mereka pon pulang la ke rumah .sayonara all  !




ok , sekarang ni mula lah journey saya d uitm . tidak lama kemudian , bermula la minggu MDS siswa dan siswi . penat hoo seminggu kena dera ! hahaa , bunyi mcm teruk je . tp best ho ! tak tipu punya . cuma penat dan busuk tu biasala kan ;)  . alahh korang ni , mcm tak biasa pergi kem je . mcm tu la lebih kurang je pon . masa MDS  kan , saya ni takde kawan pon . selalu sorang2 . kesian kan :( . tp takpe saya KENTAL !**berlagak minah ni .
ehemm . saya kejap2 dok ngan budak ni . pastu tuka lain plak . tak pernah kekal dgn seseorang . maksud aku kwn time kat MDS la ! jeles aku , diorang semua ada kenalan , selalu nya dr sekolah yg sama la . la baru teringat , aku ada la kawan sekolah teknik kat sini ! nama dia zaeim farhan . tp dia siswa . tak kan aku nak mengikut dia plak kan . kiranya saya tak de kwn jgak la ;( .
hadeihh . dan akhirnya ! minggu MDS berakhir . yeayyy~~~ 
drama seterusnya bersambung apabila kami pelajar law dan tesl d arah kan mengemas brg2 dan bersedia untuk menuju ke kampus kuantan . ohh tidakkk !!!!!!!  brg2 ku amat banyak ! siapa nak tlg aku ni T.T  . tp nasib baik saya mempunyai teman2 bilik yg cool ! diorang la yg tlg saya angkot2 brg tu semua ke bwh subuh tu . tu la last time aku jmpe diorang . korang , aku rindu kat korang . korang tahu kan ? kan kan kan **emo sebentar .
ehemm . kami budak2 law dan tesl memulakan perjalanan d pagi hari menaiki bas uitm yg d sediakan . boleh tahan jgak la pokcik ni drift bas tu . mmg selamat kitorang rasa ==" . dan ! beberapa ketika kemudian tibalah kami pelajar law(girls) di kampus kuantan bukit sekilau . tempat nya kecik je tp selesa . kami uruskan brg2 setelah dapat kunci rumah dan bilik lalu berehat la saya :') . hahaaa
ok thats all for today .
until we meet next time .
adiosss  :')

**ohh lupa nak cakap , gamba tak de la . sbb nye masa mula2 ni saya pemalu nak amik gmba . hehee peace !